2011-11-19

Skräpplockning med HCCH-barnen!

Idag är det lördag och ledig dag för barnen från skola och prov. Dagen till ära hade auntie lagat tibetanska bröd till alla barnen, liknade chapati och var mycket gott. Catherine har sin sista dag i Pokhara idag och delade ut lite presenter till barnen efter frukost, pennskrin till pojkarna och plånböcker till flickorna, alla handgjorda med broderier och mönster. Igår kom två nya volontärer, Martha från Spanien och Ruby från Australien. När Catherine åker så är vi alltså fem med Eti (från Israel, kom till HCCH en dag innan oss).

Varannan lördag får barnen plocka upp skräp tillsammans med en organisation nere vid stranden av Lakeside. Där är verkligen smutsigt och skräpigt, otroligt hur mycket skit som samlas från utloppet och som spolas i land från sjön. Barnen tycker att det är roligt att hjälpa till och det är nyttigt för dem att lära sig att inte skräpa ner mer.

Imorgon kommer uppdatering om barnhemmet, nu är det dags för Thukpa-middag (tibetanska pastaliknande knyten i sås)! Bilder från idag och igår:

Catherine & Ellen & ko, på väg till The Immigration Office för att förnya våra visum.


Fruktförsäljare.


Ellen hittade en stor tand när vi plockade skräp! Kanske från sjöodjuret? Mer troligen från en hund eller nåt.

Jag hittade en TV-fjärrkontroll i gräset!

Pojkarna från barnhemmet på skräp-plockar-bilen.

En av kvinnorna som höll i projektet och Martha som volontärar med oss på HCCH.

Eti & skräp-plockar-hinken!

Eti visar upp belöningen: enorm kanelbulle, mandarin och äppeljuice!

Jenny i skräp-plockar-outfit!

Catherine & Jenny plockar skräp på Lakeside.

Ellen bredvid de enda papperskorgarna jag någonsin sett i Nepal. Uppsatta av organisationen som anordnade skräpplockningen med HCCH.

Barnen uppradade ute för lunch. 

Skräpplockning på Lakeside.

Två av flickorna Jenny brukar hålla i hand på väg till skolan.

Yangdon gör spiderman-looken.
Kramar!
/Ellen & Jenny

1 kommentar:

  1. Tack för alla fina bilder ! Kul att se.
    Lite skräpplockning skulle behövas även här i Sverige, så man inser konsekvenserna av nedskräpning. Tänk om man fick se svenska skolbarn plocka skräp en gång i veckan? Tycker det är dags här för "Håll naturen ren" kampanj !
    Kram Mums

    SvaraRadera