2011-11-23

Dag 72.

Hej!

Livet i Pokhara börjar bli alltmer normalt, vad normalt nu är efter att ha levt i en så annorlunda kultur i mer n två månader. Vanorna blir allt fler och dagarna börjar flyta samman. Vi har testat att tvätta ute på betonggolvet med en speciell orange tvål på det nepalesiska sättet. En femårig pojke lärde oss hur man skrubbar strumpor, här börjas det i tid. Varje morgon kokar eller steker vi tillsammans med de andra volontärerna varsitt ägg på gasplattan i barnhemmets kök och äter tillsammans med mjölkte eller Nèskaffe som vi köpt på Supermarket. Vissa dagar lyxar vi till det med chapatis eller en skivad limpa och ost. Allt bröd man kan köpa är tyvärr väldigt ljust, sött och smaklöst. Vi sitter nu på ett mycket mysigt och relativt billigt ställe på Lakeside, det heter Pumpernickel Bakery & Restaurant Bar. De har nästan allt man kan önska sig i matväg, och riktigt gott är det också. Enchiladan med spenat och svamp som Lisa beställde var så god! Och vi två delade på en riktig brownie.

Imorgon ska vi två åka buss till en marknad längre upp i staden där man tydligen kan köpa allt till lägre priser. Jenny behöver nya skor. Affärerna kring gatorna vid barnhemmet har mycket begränsat sortiment, skor t.ex. finns bara i ett exemplar och en storlek. Igår lämnade vi in tyger vi köpt för några tior per meter till en snäll skräddare. Den lilla farbrorn som pratade förvånansvärt bra engelska ska sy upp ett par byxor och en klänning till Ellen och en kjol till Jenny för totalt mindre än åttio svenska kronor

Idag har vi båda två känt oss tunga i huvudet och Jenny har blivit förkyld, men antagligen beror det på dygnens stora temperatur skillnader och de konstiga matvanorna. Vi saknar verkligen er där hemma och längtar hem varje dag nu. Kommentera gärna med en liten hälsning om vad du gjort idag, vi vill gärna veta vad som händer hos er!

Många kramar,
Ellen och Jenny.
Pojkarnas rum på översta våningen, rummet brevid vårat.

Pojkarnas klädgarderob.

Taket. Till vänster solcellspaneler som ger varmt vatten i duschen soliga dagar. Vi hade våra första riktigt varma duschar på mer än en månad för några dagar sen!






4 kommentarer:

  1. Tack för fina bilder !
    Ser att ni har SOL. Här grått o småduggat idag 23nov, ej någon snö i sikte.Gick iväg under ett paraply i morse. Själv är jag också småförkyld. Kanske smittad via skypen ..hi hi.
    Psst. Jenny är bjuden på glögg 17dec hos A&O&M. M kommer hem över julen från Holland.
    Allt gott!
    Kram Momi

    SvaraRadera
  2. Hej gullisar! saknar er! har skaffat skype! när kmr ni hem?
    puss!

    SvaraRadera
  3. Mamma: ja, här är solsolsol hela tiden nu. Ååh låter jätteroligt med traditionellt glöggfirande hos AOM! Trodde jag skulle missa det. Spännande att träffa Martina också :)

    Emma: saknar dig också! Skriver på din FB om Skype. Vi är hemma i Sverige igen sent den 14:e december.

    SvaraRadera
  4. Finfina bilder! (som vanligt) Kul att få se lite hur de andra bor också. :) Här hemma är det grått, blött och blåsigt, alltså inget vidare. Snön verkar inte vilja dyka upp och jag saknar den mer än någonsin. Måste tyvärr meddela att ditt rum är rena rama bombnedslaget (FÖRLÅT) men det kommer vara som vanligt när du kommer tillbaka hehe.

    Saknar dig! Kramisar <3

    SvaraRadera