2011-09-29

DRC/mat.

Namaste!

Angående maten så har vi nu käkat kyckling till dahl bhat två dagar i rad, lyx tack vare att Dashain-festivalen har börjat. Vi äter så mycket frukt och nötter som möjligt, framförallt till frukost. Guava, banan och granatäpple är riktigt gott och billigt här. Det är svårt att laga till egen mat eftersom nepaleser är väldigt noga med vem som tillagar maten, dessutom är köket "typ heligt". Det anses jutho om vi lagar mat på samma sätt som om man äter från någon annans tallrik. Svårt att förstå alla kulturella skillnader ibland, men det är nära till Bouda där man kan äta massvis med västerländsk mat.

Vi har kanske inte berättat att vi nu jobbar på DRC med Annie? Det var inga problem att byta dit och nu har vi varit där i snart en vecka. Barnen är jätteroliga och sociala,vill leka hela tiden, vilket kan bli lite för mycket ibland även om det för det mesta är trevligt. Under Dashain åker många hem till sina familjer och det kommer bli lugnare på barnhemmet. Idag har vi lärt några att spela kortspelen Åttan och President medan vi fick lära oss nepalesiska kortspel, tex Gitta.

Kramar!

Vi på DRC! Bilden tagen av ett av barnen.

Sanu-Maya och Jenny kör klapplekar i physio-rummet på DRC.

Muna och Pema, två av tjejerna på physioklassen.
Observera mannen i bakgrunden; han är deras egentliga sjukgymnast men han vägrar göra något. Oklart.

DRC utifrån, till höger floden och en stenbro.
Ellen och Mangoli.
Mangoli och Jenny.
DRC ute, huset till höger matsalen.
Pema och Ellen.
Nabil, en av pojkarna på physioklassen.



2 kommentarer:

  1. Låter som att ni har det jättefint! Hoppas ni njuter av tillvaron så långt från vardagen man kan komma. Lev livet, och ta hand om er och varandra!

    Puss

    SvaraRadera
  2. Alltid kul att läsa om vad ni har för er <3

    SvaraRadera