2011-09-22

Dag 10.

Nu har vi bott hos var vardfamilj i 4 dagar. Familjen bestar av aama (farmor), daughter in law, aamas son, son pa 7 ar samt son pa 1 ar. De ar trevliga och snalla mot oss. Hos dem ater vi tva mal mat om dagen, som bestar av dal (linser), bath (ris) och gronsakscurry. Borjar trottna lite pa detta, da det inte innehaller nagra proteiner och vi blir ganska trotta fort. Vi bor med en annan volontar som heter Annie, hon kommer fran UK. Hon ar snall och rolig att umgas med, vi spelar schak pa kvallarna och kortspel.
Ellen fikar, chiya och degkringla (mkt god).
Degkringla på kopp med chiya.

Ama gör gurkpickle.Till vänster babu och granne.



Pa barnhemmet sa finns det drygt 20 barn, den yngsta ar 3 ar och de flesta ar mellan 7-14 ar. Alla barn ar snalla och sjalvstandiga. Darfor vill de inte ha hjalp med laxor, pakladnad, matlagning och disk. De vill knappt leka med oss och behandlar oss som gaster. Det kanns ganska konstigt da vi ar har for att hjalpa till. For det mesta obeserverar vi mest barnen da de inte vill gora nagot med oss. Kanske behover de bara nagon vecka for att acceptera oss, det ar en sa annorlunda kultur. I morgon ska vi folja med till Annies barnhem for att se hur hon har det. Pa hennes barnhem bor det barn med rorelsehinder, kanske kan vi vara mer till hjalp dar.

I dag har vi tagit eftermidagen ledigt for att aka till Thamel. Vi har kopt fina fotoalbum och fikat kanelbullar och kaffe! Vi kande att vi behovde samla energi och vara tankar for att inte tanka negativt. Vi tanker ata nagot annat till lunch, vi vill ata momos ( degknyten med getkott, typ dumplings fast godare).
Jenny med kanelbulle och cappucino.

Ellen och kanelbulle.

Hoppas allt ar bra med er, kommentera garna!

Puss och kram fran Jenny och Ellen

2 kommentarer:

  1. hmmm låter lite speciellt med enbart en maträtt. Äter de alltid samma mat? Kul att ni bor med en anna också. Hur är boendet? Hus? lägenhet? Har ni egenet rum? Betätta allt!

    Saknar er här hemma!
    Pusss

    SvaraRadera
  2. Hej tjejer,

    ni måste äta mer protein i form av kött, ägg, mejeriprodukter.

    Pappa Tom

    SvaraRadera