2011-09-14

Utforskning av staden.

Hej på er alla,
Idag har varit en lång dag...vaknade tidigt (8..) för frukost på restaurangen vid vårt hostel. Banana pancakes var gott, kaffet smakade mest socker. Ingenting var planerat fram till middag, så vi tog en promenad i stan. Vårt hostel ligger på en bakgata från en av de stora gatorna i Kathmandu så man får alltid lite av en chock när man möts av det ständiga trafikkoset. Bilar, motorcyklar, vanliga cyklar, nepaleser och kor försöker ta sig fram på samma asfaltsväg. Det tar oss ungefär tio minuter att korsa gatan på grund av rädslan att bli överkörd av något fastän vägen inte är mer än tio meter bred...
Vi blir ständingt utstirrade av nyfikna inhemska, försäljarna försöker sälja på oss allt från tigerbalsam till någon konstig snidad nepalesisk gitarr i miniformat med tillhörande stråke(?). Kan det vara nåt för dig, Annika? Ellen behövde en klocka så vi valde ut en fin en hos en liten klockförsäljare, endast 35 spänn - dessutom fixade han ett nytt batteri i också. Jag försökte köpa ett par sidenbyxor men bankomaten vägrade ge mig pengar. Dessutom har vi förstått att man ska pruta rejält och prata nepali så vi väntar med byxorna.

Klockan fem mötte vi upp sex andra volontärer från olika världsdelar i receptionen och blev informerade om de närmaste dagarna av Bijen. Alla är kvinnor på ca 25 år och verkar jättetrevliga. Vi kommer att få bo på tre olika ställen under vår vistelse här. Kathmandu, Chitwan och Pokhara är alla tre stora städer och vi kommer att tillbringa en månad i varje stad. Tyvärr har bara Kathmandu normal internethastighet så vi kanske inte kan uppdatera så ofta vi skulle vilja framöver.
Vi saknar er alla jättemycket! Känns fortfarande overkligt att vara här.
Massor av kramar,
Jenny & Ellen
Ellen köper klocka i affär.

Utsikten från vår balkong på hostelet. Vi misstänker att det är en skola rakt fram över gården.

Jenny i gränden till hostelet.






3 kommentarer:

  1. åh så kul att få se lite bilder! :) hoppas vårt skype-försök går bättre nästa gång, kolla jennys mail! puss

    SvaraRadera
  2. Så fint att ni skriver. Och visar. Keep it up! Pussar från mig

    SvaraRadera
  3. GUD vad kul att höra hur ni har det! känns helt overkligt att ni är där nu!
    fortsätt skriva o ta hand om er!!

    PUSS O KRAM

    SvaraRadera