2011-09-16

Allt börjar kännas normalt.

Namaste!
Dagen började med frukost i hostelets mörklagda restaurang. Har vi berättat att man beställe från ett litet kvadratiskt fönster i väggen? Ellen åt god banangröt och jag provade toast med honung. Kunde ana lite spår av något slags grövre mjöl i men tyvärr levde toasten inte på långa vägar upp till mina förväntningar. Det blir svårt att klara sig utan surdegsbröd i hela tre månader.

Klockan halv elva startade vår culture-class tillsammans med de andra volontärerna. Nu har Gladys från Hongkong åkt till sin värdfamilj, men en ny tjej från Australien anlände istället. Det var intressant att få lyssna på när Christina berättade om nepalesiska seder och religiösa regler, även om vi inte måste följa alla själva då vi bara besöker landet. Exempelvis har man arrangerade bröllop och använder inte toapapper.

Sen begav vi två oss till Thamel (lång snirklig shoppinggata med massa små affärer jättenäravårt hostel) för att försöka skaffa simkort till mobilerna. Tydligen gäller prutning även på simkort (!) men tillslut fann vi en seriös återförsäljare. Dock var proceduren för att skaffa simkort helt sjukt komplicerad, nästan som att skaffa pass hemma i Sverige. Det behövdes litet fotografi, ifyllande av långt formulär med uppgifter om familjen samt fingeravtryck av höger och vänster tumme samt kopia av pass plus visum. Kan inte ens föreställa mig hur det är att teckna ett abonnemang...

Efter lunch och några timmars vila/pocketläsning blev det sightseeing igen med Rajesh. Vi åkte minibuss till Durbar square, ett jättefint torg med flera vackra tempel samt en vattenkälla där nepaleser hämtade vatten och tvättade av fötterna.

Nu är vi så trötta att vi kommer somna på studs.
Godnatt,
Jenny & Ellen

Molly & Ellen på Durbarplatsen.
Vi på en mur framför Durbarplatsen.
Fattig man som hämtar vatten vid källan vid Durbarplatsen.
Modern hinduisk munk med systemkamera i ett av templen vi besökte.

Telefonkablar, elkablar med mera i en enda härva ovanför gatorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar