2011-10-10

När aama blandar sig i blir det ofta fel.


Hejsan!

Igår hade vi bestämt oss för att åka till Shivapuri national park på eftermiddagen som ligger norr om  Kathmandu city. Vi bad aama om hjälp för att fixa en taxi dit, och hon ringde sin favorit, Bolram - en trogen vän. Efter lång väntan på honom dök en annan taximan upp istället så aama började diskutera vilt med honom om vart vi ville åka och priset. Vi körde iväg men efter 50 meter fastnade vi halvt i ett risfält och aamas storebror hjälpe till att lyfta upp bilen på vägen igen... Efter tjugo minuter i vad som kändes som lite fel riktning och till priset av 500 NPR släpptes vi av. Det visade sig att vi hamnat i Sundarijal istället för Badhanilkantha! Vi hamnade ca 2h gång väg åt fel håll. Först blev vi jättebittra men upptäckte snart att vi hamnat vid ett vattenfall som varfifrån vattnet försörjer hela Kathmandu vallay med dricksvatten. Sjukt fint ställe, många badade i forsen och tvättade.
Bergsgetter.
Bergsbuffel.
Jenny på berg.
Badande och tvättande nepaleser.

Floden.

Den fantastiska utsikten.

Forsen som rann jättejättefort.
Ellen på berg, tänk Titanic.
 Efter mycket trekkande runt vattenfallet, bestämde vi oss för att gå hem. De lokala bussarna kändes inte så lokande, svettiga och överfulla samt att vi skulle bli utstirrade än mer. Vi vandrade längs risfälten och bland de små shopparna. Mycket svettigt, krävde flertalet vattenpauser samt mangobites (nepalesiskt godis). Promenaden tog cirka 3 timmar!!! Värt. Nästan framme vid aamas hus mötte vi rismannen.Han och hans familj visade hur de skiljer riskornen från stråna, hans engelska var mycket bra. Vi fick kommenteren " You are from England right?", kändes mycket fint.
Raksträcka på promenad hem.

En av många risplattåer.

Rismannen i egen hög person, bakom till vänster (det vita huset) skymtar DRC.
Rismannen.

 Sedan somande vi sött i våra hårda sängar. OBSERVERA att om ni trycker på bilderna kan ni se dem i större format. Jättebra!!!!!!

Hälsningar Ellen och Jenny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar