2011-10-20

Chitwan.

Hejsan allihopa.

Vi mar bra har i Chitwan. Tyvarr ar det svart att hora av sig med internet overhuvudtaget och vi ar lite trotta pa att sitta i 5 timmar och vanta pa att en bild ska laddas upp. Har ar det fantastiskt, risfalt overallt och fina lerhus blandat med fargglada stenvillor. Vi bor i ett hus kallat Library house som ar till for volontarer. Vi har var egen aama som kommer morgon och kvall for att laga Dalbaht. Den godaste vi har smakat nagonsin.

Pa morgonen cyklar vi ivag till Village school for att ha engelska lektion med cirka 10 barn, cirka 10 min harifran i en annan by. Det ar en riktig utmaning att lara ut engelska till barn da vi sjalva inte pratar nepalesiska sarskilt bra och de har svart med engelskan. Oftast far de aldre barnen oversatta at de sma.

Vid 8 cyklar vi hem igen for att sedan bege oss till ett barnhem med 6 pojkar. Vi foljer pojkarna till skolan, sedan gar vi hem igen for att ata Dalbaht. Sedan far vi spendera dagen hur vi vill fram till klockan 17. Igar cyklade vi och kopte frukt, det var svettigt mitt pa dagen. Forresten ar det extremt varmt har, minst 25 grader och valdigt fuktigt, aven om man sitter i skuggan svettas man extremt. Dag tva tog Bikash ( Hope and homes coordinator i Chitwan) oss pa sin moppe for att kopa frukt och visa byggden. Det var kul och lite laskigt, vi hade ingen hjalm ( jag vet vad du har sagt pappa men jag bryr mig inte, ingen har hjalm har). Annars brukar vi lasa mycket om dagarna, kommer latt lasa ut alla bocker vi slapat med fran Sverige. Det finns ett rum i huset dar det finns fullt med bocker att lana, som andra volontarer har lamnat kvar.

Vi 5 tiden gar vi ivag till en annan Village School, cirka 200 meter fran vart hus. Dar finns det fler barn och dem hjalper vi oftast med deras laxor och leker lite lekar. Vid 6 tiden gar vi hem for att ata Dalbaht igen. Sedan spelar vi oftast kort i minst en timme for att sedan ga till sangs vid 9 tiden.

I tisdags kom det 6 andra volontarer hit, varav en vid namn Andre' fran Australien bor hos oss nu. Han ar jattetrevlig och lar ut engelska i en riktig skola med 1000 elever, vi ska fa halsa pa dar nasta vecka. De andra volontarerna ar fran USA och Canada och ska ocksa lara ut engelska.

Vi trodde engentligen att vi skulle fa vara pa ett barnhem har, men det ar valdigt litet och barnen ar inte dar pa dagarna da de gar i skolan sa vi far agera larare istallet. Det ar en ganska stor utmaning, men det ar valdigt kul och utvecklande for en sjalv.

Vi saknar er jattemycket dar hemma, hoppas ni mar bra i hostrusket.
Massor med kramar fran Ellen&Jenny.

Library house.

Här sitter vi och äter våra två måltider.

Jenny på Library house´s trappa.

Köksinteriör.

Solnedgång i Chitwan. 

Risfält.



Cyklandes till village school.





Trädgårdsmästare vid Library House.

Den dagliga synen av ödlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar