2011-10-12

Fullmane och stadning.

Hej alla!

Vi har haft fullt upp de senaste dagarna med olika aktiviteter. Igar stadade vi ur hela rummet dar vi gor sjukgymnastik med barnen. Jag kan fortfarande kanna all smuts i nasan! Damm, skrap, lera och smuts i allmanhet overallt i hornen. Vi slangde ut en gron matta som tackte hela rummets golv och hoppas att de aldrig tar in den igen. Nu ser och kanns hela rummet mycket fraschare efter skrubbning, sopning och vadring. Mycket uppskattat! Idag fortsatte vi i samma spar och gav oss pa de fyra utetoaletterna. Jag tanker inte in pa detaljer, men kan med sakerhet saga att det var dags for en grundrengoring.

Igar kvall akte vi till Pashupatinaht med Annie, norskorna och Tjitske (fr Holland) tillsammans med Shrisi fran Hope & Home. Det ar ett omrade fullt av tempel och heliga platser runt Bagmatifloden. Mycket mycket vackert i solnedgangen med sadhus (googla det), apor, gamla tempel och stillsamma manniskor. Vi floden pagick flera kremeringar, lite obehagligt att bevittna men anda vackert med alla anhoriga helt vitkladda. Efter kremeringen maste de narmaste bara vitt i 13 dagar och far inte laga mat eller blanda sig i det vanliga livet sa mycket under denna tid. Ikvall ar det fullmane vilket innebar en del festligheter, dans och musik, vid Pashupatinaht igen sa vi ska tillbaka dit.

Imorgon ar det var sista dag pa DRC innan vi aker till Kathmandu city (Thamel) pa torsdag morgon. Trakigt att lamna alla barn och aven var vardfamilj. Vi ser dock mycket fram emot Chitwan som sags vara 30 grader varmt!!




Hoppas ni har det bra!
Vi saknar er.
Jenny & Ellen

2 kommentarer:

  1. Länge sen man hörde av er nu, hur är det fatt? Ta hand om er och njut av värmen, här är det svinkallt och jag har vinterskorn och raggsockor på. Ikväll ska pälsen och kappan tas fram, är redan trött på att frysa... Pegg, hur blev det med skypandet? Puss <3

    SvaraRadera
  2. Börjar bli lite orolig här hemma, hur är det med er? Hör av er så snart ni kan!! Pegg; skypa snart? Puss

    SvaraRadera